רגע לפני הרגע המאושר: אילו מקרים יכולים להיחשב כרשלנות רפואית בלידה?

להיות בהיריון זה לחוות מכלול שלם של תחושות. להיות בהיריון זה להתרגש ולחשוש בו זמנית. זה לחוות כאן ועכשיו ובמקביל לרוץ עם המחשבות כמה חודשים קדימה. זה להעניק חיים ולשנות את החיים. עם זאת, גם בשלב כה מיוחד ומשמעותי עשויים לקרות מקרים מצערים, כגון רשלנות רפואית בלידה. מה אם כן חשוב לדעת בנושא, מה ניתן לעשות כדי למנוע מצב כה כואב, מה עשוי להוביל לידי כך וכיצד ממשיכים אחרי שעוברים רשלנות רפואית? לרשותכם מידע חשוב בנושא, בתקווה שלא יהיה רלוונטי עבורכם.

מודעות חיונית

כיום ניתן לשמוע לא מעט על רשלנות רפואית. לא כי יש יותר מקרים מבעבר, אלא כי המודעות הרבה יותר גדולה. מערכת המשפט בצד של הנפגע, ההרתעה מורגשת, והפרסום בנושא מורגש היטב. הרעיון הוא להיות מודעים לעובדה שגם מערכת הבריאות וגופים רפואיים שבאמת ובתמים מבקשים בטובתנו ברגע האמת עשויים לאכזב, עשויים לקבל החלטה שגויה, לא להתייחס לסממנים חשובים וכדומה. מכאן שחשוב ביותר להעריך דעה מקצועית, אך בו זמנית להיות נוכחים וערניים לסך ההתרחשות, ואם צריך, אז גם להעיר ולבקש חוות דעת נוספת. לרשותכם מידע על רשלנות רפואית בלידה, כך שתדעו מהם הסיכונים, מהם המקרים היותר נפוצים ואף מה ניתן לעשות בתגובה.

מקרים לדוגמה

בכול הנוגע לרשלנות רפואית בלידה, נציין שהיא מתקיימת כל עוד ניתן להוכיח את התרחיש הבא: התקיימה רשלנות (התנהלות רפואית שאינה מיישרת קו על עם חובת הזהירות שמצופה מכל גוף רפואי), נגרם נזק ויש קשר נסיבתי בין הרשלנות לתוצאה. חשוב להכיר את המצבים שבהם יכולה להתרחש רשלנות כזו. כך למשל ייתכן שלא התקבלה החלטה נחוצה לעבור ניתוח קיסרי בזמן, נערכה לידת מכשירנית באופן שאינו מקצועי, לא זוהתה מצוקה של האם או העובר, הצוות הרפואי לא ניטר כראוי סממנים רפואיים, נערכה הערכת משקל שגויה שהובילה לקבלת החלטה מוטעית וכדומה. כאן ראוי לציין שגם מקרים שבהם התינוק נולד בריא, אך האם נפגעה קשה בעקבות הלידה, עשויים לענות על ההגדרה רשלנות רפואית בלידה.

 

 

האם וכיצד ניתן למנוע?

כאמור לא חסרים מקרים שבהם תהליך הלידה מוביל לרשלנות רפואית. הרעיון הוא להיות נוכחים כמה שניתן, להתעקש אם חשים שההתנהלות הרפואית אינה תקינה ואף להנחות מראש את הבעל להיות נוכח ולהפעיל שיקול דעת. לצד כל זאת, נעצור לחדד שהרבה פעמים לא ניתן למנוע רשלנות רפואית, ועל כן אם האירוע קרה, נדרשים להבין כיצד ממשיכים, יש מה הסיכוי לקבל פיצויים וכיצד ניתן לקבלם. טרם נסביר מה עושים, נחדד שככול שהפגיעה יותר משמעותית, כך הפיצויים יהיו יותר משמעותיים, ואכן מדובר בסכומים מאוד גבוהים.

עברתם רשלנות רפואית בלידה – מה עתה?

מאחלים לכולם לעבור לידה מוצלחת, אך כאמור יש מקרים מצערים. מה אם כן עושים אם התינוק (או האם) ניזוק קשות בשל רשלנות רפואית בלידה? ראשית פונים לעו"ד שבקיא בתחום רשלנות רפואית בלידה. מעדכנים בהשתלשלות האירועים ומבקשים חוות דעת מקצועית, כאשר עו"ד נעזר בחוות דעת של רופא מומחה. אם נמצא שקיים סיכוי טוב לקבל פיצויים, פשוט תובעים, וזאת כיוון שעומדים על הפרק סכומים שעשויים להטיב את איכות החיים. עו"ד מקצועי יסייע לאסוף מסמכים נחוצים, יפנה לרופא מומחה וינהל את סך התהליך עד לקבלת הפיצוי, או לחלופין עד להשגת גישור ראוי (תהליך שמקצר את ההתנהלות המשפטית).

דגש לצד המלצה

לסיכום נציין שרוב הלידות מתנהלות כראוי, אך יש מקרים שנוגעים לרשלנות רפואית. עוד נחדד שלא כל פגיעה בלידה בהכרח עונה על ההגדרה רשלנות רפואית, חלק מהפגיעות בלתי נמנעות. בכול אופן הכלל תמיד זהה. מומלץ לבחון את התרחיש שהוביל לפגיעה ע"י גוף מקצועי, ולמרות שניתן לפעול עד כ7 שנים, מוטב לפעול בהקדם. כל עוד קל לאתר ממצאים ועדים. רק בריאות!

נגישות