חשוב להכיר: אילו מצבים נחשבים רשלנות רפואית בלידה ואחריה?

היה לכם סיבוך במהלך הלידה שהוביל לפגיעה חמורה באם או בתינוק? הלידה עברה לכאורה חלק אבל בכל זאת התינוק נולד עם פגם, הלידה עברה בשלום אך במהלך היומיים שלאחר הלידה אירע נזק רפואי? ייתכן שגם אתם חוויתם רשלנות רפואית, מצב שבקלות היה יכול להימנע ומצב שעשוי לזכות בפיצוי כספי משמעותי. מהי אם כן ההגדרה של רשלנות רפואית? מהי המשמעות של רשלנות רפואית בלידה ואחריה? מוזמנים להבין כל מה שחשוב בנושא, ואף מה רצוי ונכון לעשות כאשר מתעורר חשד שאכן בכך מדובר.

רשלנות רפואית – הגדרה

טרם נסביר מהי רשלנות רפואית בלידה, נעצור להסביר מהי רשלנות רפואית. ובכן מדובר במצב שבו השירות הרפואי סטה מרמת הזהירות הסבירה שמצופה ממנו, וכתוצאה מכך נגרם נזק משמעותי למטופל. קוראים את ההגדרה וחושבים שהיא מתארת בדיוק מה שאירע לכם במהלך או לאחר הלידה? מומלץ לפנות לעורך דין שמתמחה נקודתית בנישה. פנייה אל עורך דין שבקיא בתחום מעניקה מידע על רשלנות רפואית בלידה, כך שתוכלו לדעת האם יש טעם להגיש תביעה, לאלו סכומי פיצויים הגיוני לצפות, ואף עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית יסביר מה נדרש לעשות מנקודה זו והלאה, וזאת כדי לתמוך בסיכויים ולהגדיל את סכום הפיצויים.

מהי רשלנות רפואית בלידה ואחריה

עתה לאחר שההגדרה של רשלנות רפואית ברורה, נציין מהי רשלנות רפואית במהלך ולאחר הלידה. ובכן מדובר במקרים בהם הצוות הרפואי העניק טיפול שאינו עומד בסטנדרט שמצופה ממנו במהלך או לאחר הלידה. עוד נציין שלא רק המיילדת או האחות בחדר הילודים עשויה להיות אשמה, אלא גם בית החולים. כך למשל אם בית החולים לא העמיד ציוד נחוץ בחדר הלידה וכתוצאה מכך לא התאפשר להעניק לתינוק טיפול הכרחי, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית מצד בית החולים. עוד נחדד שלעיתים ניתן לתבוע יותר מגוף אחד. כך למשל ניתן לתבוע גם את הגוף המטפל, גם את קופת החולים וגם את המוסד הרפואי.

 

 

7 מקרים שנחשבים רשלנות רפואית

להלן 7 מצבים שעשויים להוביל לנזק חמור ביותר הן עבור התינוק והן עבור האם.

  1. במהלך הלידה האם התלוננה על מצוקה ואילו הגוף הרפואי התעלם, או שלא עכב כראוי אחר סימנים חיוניים, מתוך מחשבה שמדובר בקושי סטנדרטי שמלווה נשים שנמצאות במהלך לידה פעילה.
  2. המיילדת נמנעה ממעבר לניתוח קיסרי, למרות שהתינוק היה במצוקה ומגוון סימנים העידו על כך שהמשך לידה רגילה עשויה לסכן את האם והעובר.
  3. אי מעקב מושכל וערני אחר המוניטור של התינוק. מצב שכזה עשוי לפספס מצוקה של העובר.
  4. שימוש לא מושכל במכשור. לעיתים מקבלים החלטה להיעזר בווקום, אך אז יש לשים לב שלא מפעילים יותר מדי כוח ושפועלים כנדרש.
  5. אי התייחסות למשקל של התינוק. כאשר המשקל נחשב חריג, לרוב ממליצים להימנע מלידה רגילה ולעבור ניתוח קיסרי.
  6. ביצוע לידת עכוז בצורה לא אחראית ולא מקצועית.
  7. אי מעקב אחר המדדים של האם בתום הלידה.

על אודות הליך התביעה

עתה כאשר יותר ברור מהי רשלנות רפואית במהלך ולאחר הלידה, נעבור להסביר מה נדרש לעשות. ובכן ראשית נציין שיש לעבור שיחת ייעוץ עם עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית בנישה המדוברת. אם עורך הדין מוצא לנכון לתבוע את הגוף הרפואי, תידרשו לאסוף את מרב המסמכים והעדויות, ותידרשו לעבור הערכת מומחה. עוד נציין שמדובר בהליך ממושך, אם כי לרוב נוהגים להגיע לידי פשרה. עוד נציין שאין לראות בתביעה הוצאה, וזאת כי בתחום הזה עורך הדין גובה תשלום רק אם הוא מנצח בתיק, ואף מדובר באחוז ידוע מראש מסך הפיצויים. רק בריאות!

נגישות