דוחפים את ההייטק הישראלי קדימה: למה כדאי להצטרף לרשות החדשנות?

היכן תרצו לעבוד? בוודאי חשבתם על כמה מקומות עבודה אטרקטיביים (מבחינתכם). כמובן, לא תמיד ניתן להגיע או פשוט להגיע למקומות כאלה. אבל נקודת המוצא, היא קודם כל לדעת מי מציע משרות אטרקטיביות כאלה, אשר עשויות לעניין אתכם. אם אתם עוסקים בעולם ההייטק ולא רק, רשות החדשנות היא בין הארגונים שכדאי לכם להכיר. מסתבר, שרשות זו גם מציעה משרות שונות. לפניכם סקירה קצרה, אשר מציגה את הרשות ואת המשרות השונות שהיא מציעה כיום.

אילו משרות הם מחפשים?

ראשית, מידע בסיסי על המשרות המוצעות: רשות החדשנות מחפשת מומחים בשורה של תחומים, בכדי שייבדקו בקשות לסיוע שמופנות אליה. בהתאם לכך, מגובשים צוותי בודקים. כמובן, הצוותים בנויים מאנשים בעלי רקע מתאים, כמו למשל מומחה בתחום תעשיית הייצור, בכדי לבדוק בקשות שעוסקות בכך. זו עשויה להיות גם בקשה אשר משלבת תחומים שונים למדי, מאחר שחדשנות היא כיום במקרים רבים שילוב של תחומים. נאמר, אלקטרו אופטיקה, שם משלבים אלקטרוניקה ואופטיקה. בכלל, במקרים רבים רואים שילוב של אלקטרוניקה מתקדמת או של תוכנה, ברעיון החדשני שבו מדובר. המשרות בהן מדובר, מעבר לזו שהזכרנו, כוללות כעת גם בודקים אשר מתמחים בתחומים של תוכנה, תקשורת ואלקטרוניקה, מדעי החיים, מערכות וכן הון אנושי.

כמה נקודות חשובות לגבי הפניה

לתשומת לב הפונים – פרטים מלאים תמצאו באתר רשות החדשנות. זאת, כולל מועד אחרון שעד אליו ניתן לפנות למשרות אלה ומועד אחרון להגשת שאלות הבהרה (במידה ויש לכם). באתר יש גם תשובות לשאלות שכבר נשאלו מצד מתעניינים במשרות. מהם תנאי הסף לכל משרה? כיצד פונים? כל זאת מפורט באתר. חשוב מאוד להתעמק בפרטים ולהקפיד ללכת לפיהם בפנייתכם. מדובר בהליך מיוחד, אשר שונה מפניה רגילה למשרה בחברה כלשהי. יש לרשות את אופן ההתנהלות המיוחד שלה, כך שאם כבר פונים, מומלץ מאוד להיות יסודיים ולהקפיד על כל הדרישות.

 

 

מקדמת חדשנות במדינה

רשות החדשנות או ליתר דיוק "סוכנות החדשנות הישראלית", הוא גוף ממשלתי אשר נועד לקדם חדשנות. משמע, לקדם יוזמות מבוססות חדשנות טכנולוגית, אשר אמורות להתקדם ולהפוך למוצר מסחרי של ממש. הרשות מסייעת ליזמים פרטיים בראשית דרכם, אך גם ליוזמות חדשניות של חברות קיימות. היא עושה זאת באמצעות אוסף כלים ודרכים, אשר בולטים בו במיוחד שני דברים. מחד, סיוע כספי בדמות מענקים. מאידך, סיוע בידע ובפעילות, במסגרת "חממות טכנולוגיות". הרשות מחלקת את פעילותה על פי "זירות" שונות. למשל זירת ההזנק, אשר תומכת ביוזמות שנמצאות ממש בתחילת הדרך. זירת חברות בצמיחה, עושה מה שמשתמע משמה. זירת ייצור מתקדם, מתמקדת במיוחד בבעלי מפעלים ובתעשייה היצרנית. הסיוע הכספי חוזר אל הרשות בהמשך, במקרים שבהם היוזמה הפכה למוצר מסחרי מצליח. אז היזמים יעבירו לרשות תמלוגים מרווחיהם.

מדוע פעילות הרשות חשובה כל כך?

פעילות הרשות לא ממוקדת בחדשנות לשם המחקר האקדמי, אלא בחדשנות לשם קידום ישיר יותר של המשק המקומי. מדובר על מעבר מרעיון, למוצר מסחרי עובד. הסיוע של הרשות חשוב ואפילו קריטי לעתים, מאחר שליזמים רבים יש רעיונות ומוטיבציה, אבל חסרים דברים רבים אחרים. אין די תקציב, אין ניסיון קודם, אין ידע נוסף שדרוש להשלמת התמונה ועוד. חשוב לציין אגב, שפעילות הרשות לא מוגבלת לאינטראקציה בינה לבין יזמים. ישנה גם זירת תשתיות טכנולוגיות, אשר מקדמת שיתופי פעולה בין גורמי תעשייה מקומית לגורמים באקדמיה המקומית. כמו כן, זירת המערך הבינלאומי עוסקת בשיתופי פעולה מול גורמים מחוץ לישראל.

לסיכום

רשות החדשנות היא בהחלט מקום עבודה מומלץ. זאת, תודות למומחיות, לשם הטוב ולגיוון במשרות. כך שאם אתם מחפשים עבודה, מומלץ לבדוק את האפשרויות שהיא מציעה ולראות אם יש משרות אליהן תוכלו לפנות במסגרת זו.

נגישות